Malatya’nın Battalgazi ilçesinde düzenlenen bilim fuarı özel gereksinimli öğrencilerin azmi ve yaratıcılığıyla dolu bir gün yaşattı. TÜBİTAK’ın destek programları çerçevesinde Battalgazi Özel Eğitim Uygulama Okulu ile Battalgazi Görme Engelliler Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte sekiz özgün proje sergilendi. Ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken projeler “engelin zihinlerde değil bakış açısında” olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Her Proje Bir Hikaye Taşıdı

Bilim fuarında öğrencilerin hazırladığı projeler hem eğitici hem de düşündürücüydü. "Melodi Üretiyorum", "Ülkemi Ellerimle Görüyorum", "Hayvanlar İçin Güvenli Yaşam", "Özel Eğitimde Teraryum", "Engelsiz Kurumlar", "Empati Parkuru", "Zil Sesiyle İletken ve Yalıtkanı Öğreniyorum" ve "Volkanik Patlama Gösterisi" gibi birbirinden dikkat çekici projeler ziyaretçilere farklı dünyaların kapılarını araladı.

Projelerin arkasında yer alan öğrenci ve öğretmenlerin emekleri fuarda adeta birer başarı öyküsüne dönüştü. Her sunum öğrencilerin hem bireysel gelişimlerini hem de bilimsel meraklarını destekleyen bir platforma dönüştü.

Battalgazi Meclisi Mayıs Ayı Toplantısında 7 Gündem Maddesi Karara Bağlandı
Battalgazi Meclisi Mayıs Ayı Toplantısında 7 Gündem Maddesi Karara Bağlandı
İçeriği Görüntüle

İş Birliği ve Azimle Ortaya Çıkan Projeler

"Melodi Üretiyorum" adlı projede öğretmen Serkan Sarıtaş ile öğrenciler Leen El Cesem El Asaf ve İsmail Enes Yıldırım birlikte çalıştı. Görme engelli öğrencilerin hazırladığı "Ülkemi Ellerimle Görüyorum" projesinde ise Bekir Doğan rehberliğinde Abdülcelil Arslan ve Ömer Faruk Sarıgül yer aldı.

"Hayvanlar İçin Güvenli Yaşam" projesinde Abdullah Demir ile Zümra Tabaş ve M. Emir Aksoy "Özel Eğitimde Teraryum" projesinde ise Neslihan Yazgünoğlu’nun rehberliğinde İman El Ahmed ve Miraç Koyun’un emeği vardı.